Over mij

Osteopaat Ellis van der Sanden

Mijn naam is Ellis van der Sanden, van origine afkomstig uit Lierop. Na wonen in Maastricht en Den Haag heb ik me eind 2021 gesetteld in het gezellige Empel. In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, vervolgens heb ik de master bewegingswetenschappen afgerond. De puur wetenschappelijke wereld bleek echter niet geheel mijn passie. Als fysiotherapeut merkte ik dat ik meer verdieping wilde in mijn behandelingen. De vraag ‘waarom heeft een persoon deze klacht?’ bleef ik mezelf steeds stellen.

Al snel kwam ik uit bij de osteopatische geneeswijze. De brede visie en holistische aanpak sprak me meteen aan. In 2017 ben ik begonnen aan de opleiding osteopathie aan The International Academy of Osteopathy. Tijdens deze studie ben ik als fysiotherapeut blijven werken, hierdoor kon ik geleerde behandelwijzen direct met succes toepassen in de praktijk.

Het mooie aan het osteopatische vak vind ik dat het hele lichaam als geheel wordt gezien. Verschillende lichaamssystemen (bewegingsapparaat, zenuwstelsel, orgaanstelsel e.d.) worden gekoppeld aan elkaar. Er wordt niet gefocust op enkel de klacht, maar verder gekeken naar waar deze klacht vandaan komt. Hierdoor biedt osteopathie mogelijkheden voor veel verschillende, eventueel langdurige, klachten.

Osteopaat Ellis van der Sanden