Voeding

De invloed van voeding

Dat voeding erg belangrijk is voor je lichamelijke gezondheid en presteren wordt tegenwoordig steeds bekender. De voeding die je tot je neemt, wordt gebruikt als brandstof voor je lichaam. Wanneer je voldoende voedzame producten eet, zal je lijf hier ook beter op functioneren. Binnen de binnen een orthomoleculair voedingspatroon wordt er gekeken naar welke voeding jouw lichaam op een goede manier steunt en zo min mogelijk schade aanricht.

Orthomoleculair??

Kort uitgelegd betekend Orthos: correct of juist, moleculair verwijst naar het moleculenniveau.

Ons lichaam is opgebouwd uit heel veel cellen. Deze cellen hebben stofjes nodig om te kunnen functioneren. Deze stofjes zijn voedingsstoffen. We kunnen hierbij denken aan vitaminen, mineralen, aminozuren en dergelijke. Als je van bepaalde vitaminen of mineralen te weinig binnen krijgt kun je hier op den duur klachten van ondervinden. Vaak zijn dit redelijk vage klachten in de zin van, futloos, buikpijn, slecht slapen, hormonale problemen of gewoon minder energie. Er wordt gekeken hoe op basis van de juiste voeding deze tekorten kunnen worden aangepast. Eet je wel gevarieerd genoeg? Eet je voldoende fruit en groenten? krijg je voldoende omega 3 vetzuren binnen?

Ongezond voedsel heeft een negatieve invloed op ons lichaam. Het lijf moet hierdoor erg veel moeite doen om dit te verwerken. Het eten van ongezond voedsel geeft je lichaam hierdoor veel stress. Deze stress kan zich uiten in buikpijn, veranderde stoelgang en daarbij vermoeidheid of futloosheid.

Je verteringsstelsel moet wel goed kunnen functioneren en bewegen om voedingsstoffen optimaal op te nemen. Naast een goede beweeglijkheid van de organen, waar we binnen de osteopathie veel behandeltechnieken voor hebben. Is het ook belangrijk dat organen van de juiste bouw- en brandstoffen voorzien worden. Dit zorgt op den duur voor meer energie en minder buikpijn.

Je moet je lijf niet vullen maar voeden.

contact

Recente berichten

De overgang

De overgang | klachten| en draag zorg voor uw littekens Elke vrouw krijgt er mee te maken, vaak rond het 50e levensjaar. Het is een moment in het leven waarin er zeer veel verandert in het vrouwenlichaam. Voor de een brengt deze periode weinig klachten met zich mee en...

Osteopathie na keizersnede – Nazorg litteken

Osteopathie na keizersnede Bij elke intake vraag ik mensen naar eventuele operaties of ingrepen. Vaak vergeten mensen om de keizersnede te vermelden. Terwijl het toch echt wel een flinke buikoperatie is. Een keizersnede heeft echter grote invloed op het gehele...

Opening Osteopathie praktijk in Empel

Daar gaan we dan! Opening osteopathie praktijk in Empel Al tijdens mijn fysiotherapie en osteopathie opleiding droomde ik van 'ooit een eigen praktijk op te starten'. Het allerliefst binnen een gezondheidscentrum met leuke collega's en fijne samenwerking. Maanden voor...

Benauwdheid bij long-COVID; Het Middenrif

De belangrijkste ademhalingsspier in de problemen Long COVID blijft een erg onbegrepen en vervelende klacht. Long COVID houdt in dat de klachten na een corona besmetting lang aanwezig blijven. Veelgehoorde klachten zijn: vermoeidheid, benauwdheid, kortademigheid,...

Vergoeding Osteopathie

"Regelmatig krijg ik de vraag: 'hoe wordt dit nu vergoed?'' Osteopathie wordt vaak deels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Na indienen van de factuur krijg je in dat geval een deel van het betaalde bedrag terug. Hoeveel dit is is geheel afhankelijk van...

Binaural Beats: creëer ontspanning of focus

Binaural beats Breng je hersenen via geluid in staat van extra focus of ontspanning. Een term waar veel mensen nog niet van hebben gehoord. Ongeveer een half jaar geleden heb ik zelf voor het eerst kennis gemaakt met binaural beats en ik wil dit fenomeen graag met...

Osteopathie kan ook worden toegepast bij baby’s

Osteopathie kan bij veel verschillende klachten toegepast worden. Zowel voor volwassenen als voor baby's. Indicaties om met je baby naar de osteopaat te gaan zijn onder andere: Voorkeurshouding Huilbaby’s Darmkrampen Overstrekken Reflux Na traumatische bevallingen...

Extra dag beschikbaar!

Vanaf december 2022 heeft osteopathie empel een extra dag beschikbaar. Om snelle behandeling te kunnen blijven garanderen, hebben we besloten om een extra dag voor u klaar te staan.Ook de vrijdagen zijn vanaf nu beschikbaar. Kijk snel bij online afspraak maken of er...

Terugkerende rugpijn? – Organen – Osteopathie

Oei alweer rugklachten.. Het is ‘gewoon mijn zwakke plek’.. Terugkerende rugpijn bij de bron aanpakken Regelmatig hoor ik hoe snel mensen accepteren dat ze eens in de zoveel tijd last krijgen van bijvoorbeeld de rug. Even naar de fysio, alle spieren en gewrichten...

Interview Osteopathie Empel in Regionaal nieuwsblad De Stempel

Vage of terugkerende klachten? Raadpleeg de Osteopaat!  -- Door Marja van Kampen - Molenaar De Stempel hoorde dat osteopaat Ellis van der Sanden zich in Medisch Centrum De Brink heeft gevestigd, maar weet eigenlijk niet wat osteopathie precies inhoudt! Alleen dat het...