Wat is osteopathie

Manuele geneeswijze

Osteopathie is een manuele geneeswijze waarbij meerdere aspecten van het lichaam worden bekeken. Dit betekent dat er niet alleen gekeken wordt naar de locatie waar jij klachten hebt, maar het lichaam wordt van top tot teen onderzocht.

Tijdens het onderzoek worden alle weefsels van het bewegingsapparaat, het orgaanstelsel, fascia (bindweefsel), zenuwen, bloedvaten etc. getest op beweeglijkheid. Wanneer er in een van deze weefsels een bewegingsverlies aanwezig is, kan dit op den duur klachten geven. Deze klachten kunnen ook elders in het lichaam tot uiting komen. Er is bijvoorbeeld een sterke relatie tussen je organen en de wervelkolom.

Ons gehele lichaam is de hele dag in beweging, binnen de osteopathie geldt de denkwijze: alles in het menselijk lichaam is beweeglijk, kan bewegen en moet bewegen. Dit is belangrijk om het zelf herstellend vermogen van ons lichaam in stand te houden.

Manuele geneeswijze, Osteopaat, Ellis van der Sanden, Osteopathie in Den Bosch

Ik wil meer informatie

Wil jij weten of jouw klacht met osteopathie geholpen kan worden? Kijk bij veel voorkomende indicaties of neem contact met ons op.