Over mij

Osteopaat Ellis van der Sanden

Mijn naam is Ellis van der Sanden, van origine afkomstig uit Lierop. Eind 2021 heb ik me gesetteld in het gezellige Empel. In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, vervolgens heb ik de master bewegingswetenschappen afgerond. De puur wetenschappelijke wereld bleek echter niet geheel mijn passie. Als fysiotherapeut merkte ik dat ik meer verdieping wilde in mijn behandelingen. De vraag ‘waarom heeft een persoon deze klacht?’ bleef ik mezelf steeds stellen.

Al snel kwam ik uit bij het vak osteopathie aan The International Academy of Osteopathy. De brede visie en holistische aanpak sprak me meteen aan. 

Het mooie aan het osteopatische vak vind ik dat het hele lichaam als geheel wordt gezien. Verschillende lichaamssystemen (bewegingsapparaat, zenuwstelsel, orgaanstelsel e.d.) worden gekoppeld aan elkaar. Er wordt niet gefocust op enkel de klacht, maar verder gekeken naar waar deze klacht vandaan komt. Hierdoor biedt osteopathie mogelijkheden voor veel verschillende, eventueel langdurige, klachten.

Ik vind het steeds weer bijzonder om te zien hoe veel een osteopatische behandeling kan betekenen voor moeder en kind. Daarom heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Ik streef in mijn behandeling naar minder ongemakken en meer rust in een lijf(je).

Osteopaat Ellis van der Sanden